Regulamentul GDPR (General Data Protection Regulation), pentru protecția și transparența datelor

Politica de protecție a datelor personale a PARTIDULUI DREAPTA LIBERALA conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de arogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) (denumit în continuare „Regulamentul”) precum și având în vedere legislația internă, Legea nr. 190/2018

PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ încearcă să protejeze cât mai mult posibil dreptul privind confidențialitatea și imaginea utilizatorilor site-ului. Intenția noastră este aceea de a îți oferi ție, utilizatorul site-ului, o experiență online sigură, care nu îți va afecta negativ viață personală. În acest sens, depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura că informațiile pe care le introduci în baza noastră de date sunt utilizate exclusiv în scopurile gândite de tine.

Datele personale pe care le prelucrăm

Prin accesarea acestuia sau prin activarea mesajelor promoționale sau publicitare, PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ va prelucra informațiile cu caracter personal de natură să identifice o anumită persoană. Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm pot include:

  1. Datele personale furnizate de tine

Când interacționezi cu site-ul nostru sau cu celelalte metode ale noastre de contact (telefon, email, chat, Facebook sau orice rețea de socializare, etc.), îți vom cere să ne furnizezi informații cu caracter personal, inclusiv numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de email, detaliile pentru contractul de donație, etc.

Când te abonezi la Newsletter-ul PARTIDULUI DREAPTA LIBERALĂ, îți vom cere să ne furnizezi adresa ta de email.

Când ne scrii, folosind formularele de pe site-ul nostru, îți cerem să ne furnizezi datele tale de contact: numele și prenumele, adresa de email, numărul de telefon.

  1. Datele cu caracter personal pe care le colectăm automat

Când vizitezi website-ul PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ, colectăm automat anumite informații, care includ, dar nu se limitează la adresa ta IP, informații cookie, mai exact dată și ora la care ai accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul pe care le folosești și informațiile despre sistemul de operare al computerului tău, cum ar fi setările privind limba și locația de unde accesezi serviciile noastre.

Când te abonezi la Newsletter-ul nostru, colectăm, de asemenea, informații cu privire la istoricul căutărilor și acțiunilor tale și despre activitatea ta pe site-ul nostru web, inclusiv informații cu privire la click-uri și la paginile pe care le-ai văzut.

  1. Datele cu caracter personal pe care ni le furnizezi despre alte persoane

Când accesezi site-ul nostru sau oricare alt canal (telefon, e-mail, chat, față în față la sediul nostru, Facebook sau orice altă rețea de socializare, WhatsApp etc, să te asiguri că persoana ale cărei date cu caracter personal le-ai furnizat este informată despre acest lucru și a înțeles și a acceptat modul în care folosim informațiile respective, conform descrierii din Politica de confidențialitate.

Colectarea și utilizarea datelor cu caracter personal de către PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ

PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ utilizează informațiile tale cu caracter personal stocate – detaliile furnizate la înregistrare și activitatea pe care ai desfășurat-o pe site-ul nostru – în special pentru a-ți ușura accesul pe site, pentru a îmbunătăți produsele și serviciile și pentru a te informa cu privire la ultimele produse și servicii de care eșți interesat.

Este posibil să folosim datele tale cu caracter personal exclusiv pentru următoarele scopuri (”Scopuri autorizate”):

  1. Furnizarea serviciilor noastre

În primul rând, folosim datele tale cu caracter personal pentru a-ți furniza răspunsuri cererilor tale

  1. Comunicarea cu tine

Utilizăm datele tale cu caracter personal pentru a te contacta în legătură cu cererile și întrebările tale. Este posibil să te contactăm prin email, poștă, telefon sau prin mesaje text. Metodă depinde de informațiile de contact pe care ni le-ai împărtășit anterior și de metoda prin care ne-ai contactat.

Motivele pentru care te-am putea contacta includ:

  1. gestionarea activităților specifice unui partid politic;
  2. confirmarea, din partea ta, a detaliilor unor aspecte privind implicarea ta în participarea socială;
  3. oferirea, în mod dezinteresat, a serviciilor noastre de informare mobilizare politică .;
  4. răspunsul la sau gestionarea oricăror cereri din partea ta;
  5. trimiterea, către tine, a unor chestionare sau invitația de a ne oferi o recenzie a experienței avute cu noi, în urma discuțiilor cu reprezentanții noștri;
  6. trimiterea, către tine, a altor informații sau materiale administrative, legate de acțiunile organizate de partidul nostru;
  7. trimiterea, către tine, a unui chestionar sau invitația de a ne oferi o recenzie a experienței avute cu reprezentanții noștri;
  8. trimiterea, către tine, a materialelor necesare înscrierii tale în PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ;
  1. Relația cu membrii de partid și susținatorii

Poți contacta serviciul nostru de relații zilnic între orele 09-18.

Datele tale cu caracter personal, cum ar fi informațiile cu privire la formularele pe care le-ai completat sau informațiile despre contul tău de utilizator sunt folosite pentru a a răspunde cerințelor legale privind înregistrarea partidului la diferite evenimente specifice.

Când ne contactezi (prin telefon, email, chat, față în față la sediul nostru, Facebook sau prin intermediul oricărei alte rețele de socializare, WhatsApp etc.), reprezentanții PARTIDULUI DREAPTA LIBERALĂ îți vor solicită câteva detalii, pentru a te identifica în mod corespunzător. Îți vom adresa întrebări cu privire la detaliile pe care ni le-ai furnizat în cadrul formularelor completate, astfel încât, dacă nu vei putea să ne furnizezi suficiente detalii, este posibil să nu putem lua în considerare cererile tale..

  1. Activități de marketing politic

Utilizăm datele cu caracter personal furnizate de ține pentru activități de marketing, care pot include:

  1. utilizarea adresei tale de email, pentru a îți trimite buletinul informativ (Newsletter) cu privire la activitățile  noastre. Poți să te dezabonezi de la comunicările de marketing prin email, în orice moment, făcând click pe link-ul Unsubscribe, inclus la finalul fiecărui email;
  2. pe baza informațiilor privitoare la căutările și pozițiile tale anterioare, putem include în Newsletter-urile noastre informări personalizate;
  3. dacă participi la alte activități promoționale pe care le desfășurăm, vor fi utilizate informații relevante pentru administrarea acestor activități;
  4. din când în când, este posibil să îți cerem să participi la cercetări de marketing. Când eșți invitat să participi la astfel de cercetări, vei primi toate informațiile necesare pentru a înțelege care sunt datele cu caracter personal colectate și cum datele tale cu caracter personal sunt utilizate în continuare.

Este necesar să ai cel puțin 16 ani pentru a te abona la comunicările noastre de marketing prin email.

  1. Îmbunătățirea calității serviciilor noastre

Ne străduim în mod constant să ne îmbunătățim serviciile și este posibil să folosim datele cu caracter personal în scopuri analitice, pentru a optimiza și personaliza platforma noastră online, conform nevoilor tale, transformând site-ul nostru într-unul mai ușor de utilizat și mai agreabil și să ne îmbunătățim Serviciul de relații cu susținătorii.

  1. Monitorizarea apelurilor

Când utilizezi liniile noastre telefonice, cu scopul de a ne contacta sau când te contactăm noi prin telefon, vom înregistra apelul, pentru următoarele motive: îmbunătățirea calității și performanțelor echipei noastre, gestionarea plângerilor, materiale de instruire. În timpul convorbirilor telefonice cu echipa serviciului nostru de relații cu clienții este posibil să existe o ascultare în direct sau apelurile ar putea fi înregistrate pentru controlul calității și în scopuri de instruire, care includ utilizarea înregistrărilor, pentru gestionarea plângerilor și în scopul depistării tentativelor de fraudă.

  1. Scopuri juridice

Este posibil să utilizăm datele tale pentru a ne respectă obligațiile legale (cum ar fi, de exemplu, obligațiile privind păstrarea înregistrărilor), pentru verificarea conformității sau obligațiile de înregistrare (de exemplu, conform legilor antimonopol, a legilor privind exportul, sancțiuni comerciale și legile privind embargo-ul, legile contra spălării banilor, verificarea financiară și a creditelor și prevenirea fraudelor și a infracțiunilor și în scopul depistării acestora).

De asemenea, este posibil să îți utilizăm datele, dacă este necesar, cu scopul de a respectă ordinele instanțelor de judecată și de a ne urmări și a ne apară drepturile legale.

  1. Securitatea sediului nostru

Folosim un sistem de supraveghere video, pentru a asigura securitatea sediului nostru, în scopuri legate de siguranță persoanelor și securitatea clădirilor și a proprietății. Pentru sprijinirea acestor scopuri, supravegherea video poate fi folosită pentru monitorizarea zonelor exterioare și interioare ale birourilor noastre, acolo unde nu există așteptări rezonabile privind viată privată.

Temeiurile legale pentru prelucrarea datelor tale personale

Luând în considerare faptul că ai dreptul să cunoști scopul prelucrării datelor tale cu caracter personal, te vom informa anterior prelucrării datelor tale cu caracter personal în alte scopuri decât cele pentru care ne-ai divulgat datele tale cu caracter personal.

Executarea contractelor cu clienții noștri

Pe baza contractului sau a termenilor și condițiilor acceptate de ține, în calitate de client al PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ, îți vom prelucra datele cu caracter personal pe care ni le-ai pus la dispoziție, precum și orice alte date necesare pentru că noi să îți putem furniza serviciile noastre, conform prevederilor contractuale și celor ale legii din România.

Executarea contractului încheiat cu ține este temeiul legal pentru prelucrarea datelor tale cu caracter personal în următoarele scopuri: furnizarea serviciilor noastre, comunicarea cu ține și activitățile legate de serviciul de relații cu clienții.

Interesele legitime

Este posibil că noi să folosim informațiile tale pentru interese legitime, cum ar fi furnizarea serviciilor noastre, în cazul în care serviciul este achiziționat de către o altă persoană decât beneficiarul.

Este posibil să îți folosim informațiile pentru interesele noastre legitime, pentru a îți putea oferi cel mai bun și adecvat conținut al site-ul web, al email-urilor și buletinelor informative, pentru a îmbunătăți și promova produsele și serviciile noastre și conținutul site-ului nostru web și pentru monitorizarea apelurilor, în scopuri administrative, inclusiv pentru securitatea sediului nostru și în scopuri juridice.

Consimțământul tău

Folosim datele tale cu caracter personal pe baza consimțământului tău specific pentru a te abona la buletinul nostru informativ privind produsele și serviciile noastre. Poți să îți retragi consimțământul făcând click pe butonul unsubscribe la finalul fiecărui email sau trimițând un email cu textul “Unsubscribe” la:  dreapta.liberala@gmail.com

Obligațiile legale

Este posibil să prelucrăm unele dintre datele tale, în contextul furnizării serviciilor, pe baza obligațiilor legale (de ex., în scopuri de raportare sau în scopuri de combatere a spălării banilor) sau a obligațiilor impuse site-ului PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ de legile aplicabile.

Distribuirea și divulgarea informațiilor cu caracter personal

Ca regulă, PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ nu va furniza (prin vânzare sau închiriere) către terți informațiile tale cu caracter personal. Cu toate acestea, PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ va transmite informațiile către terți, când acest lucru este necesar în scopul prelucrării datelor, cum ar fi următoarele cazuri:

a.Furnizorii de servicii de călătorie

Datele cu caracter personal necesare furnizării serviciilor de călătorie pe care le-ai achiziționat vor fi transferate companiilor terțe, pentru că serviciile de călătorie comandate să fie prestate.

b.Partenerii

Este posibil să lucrăm cu parteneri comerciali, care oferă servicii comercializate pe site-ul nostru (cazare, asigurare, furnizori de plăți sau alte servicii legate de călătorii). În momentul în care achiziționezi un serviciu de la noi, anumite date cu caracter personal necesare pentru furnizarea unor astfel de servicii, cum ar fi numele și adresa ta de email, adresa de domiciliu, detaliile de plata și alte informații relevante, pot fi transmise partenerilor noștri de afaceri. Datele transmise partenerilor noștri de afaceri sunt limitate la datele cu caracter personal necesare pentru furnizarea serviciului, conform celor stabilite de partenerii comerciali.

c.Autoritățile competențe

Este posibil să divulgam date cu caracter personal instituțiilor care aplică legea, în măsură în care acest lucru este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru prevenirea, depistarea sau urmărirea penală a infracțiunilor și a fraudelor sau dacă suntem altfel obligați, prin lege, să facem acest lucru. Este posibil să fim nevoiți să divulgam date cu caracter personal către Autoritățile Electorale pentru a duce la bun sfârșit unele obiective politice.

d.Alte situații

În anumite situații specifice, când colectăm datele tale cu caracter personal, este posibil să îți cerem consimțământul pentru transmiterea respectivelor date către terți. În acest caz, te vom informa cu privire la o astfel de prelucrare și nu vom efectua transmiterea datelor înainte de a obține consimțământul tău.

Persoanele împuternicite cu prelucrarea datelor personale

Pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, putem utiliza persoane împuternicite pentru prelucrarea datelor personale, precum furnizori de soluții IT necesare pentru managementul afacerii, inclusiv soluții de contabilitate, furnizori de soluții de management contractual sau organizatori de conferințe. Vom încheia acorduri pentru prelucrarea datelor cu caracter personal cu toate persoanele împuternicite cu prelucrarea datelor personale, care vor include clauze corespunzătoare, care să ne asigure că acestea își asumă obligațiile de a prelucra datele cu caracter personal (inclusiv obligația de a le șterge) în acord deplin cu legile aplicabile și că oferă o protecție adecvată datelor tale cu caracter personal.

Durata stocării

Am implementat măsuri tehnice și organizatorice, pentru a organiza procesul și criteriile prezentate pentru ștergerea datelor tale cu caracter personal.

Datele tale cu caracter personal vor fi șterse în momentul în care nu mai sunt necesare, în mod rezonabil, scopurilor autorizate sau atunci când îți retragi consimțământul (acolo unde este cazul) și nu mai este necesar, din punct de vedere legal, că noi să mai stocam în continuare aceste date. Cu toate acestea, vom reține datele tale cu caracter personal, acolo unde este necesar că noi să susținem sau să te apărăm pe ține sau alte persoane împotriva oricăror revendicări legale, până la sfârșitul perioadei relevante de păstrare sau până când revendicările în cauza au fost soluționate.

Securitatea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt securizate împotriva amenințărilor și noi ne asigurăm că acestea sunt protejate de o infrastructură IT și măsuri de securitate corespunzătoare. Mai mult decât atât, am implementat măsuri interne, care ne permit să descoperim, să notificăm și să documentăm încălcările de securitate, în cel mai scurt timp posibil.

Dacă descoperim orice încălcare a datelor cu caracter personal, care prezintă un risc pentru drepturile și libertățile tale, vom informa Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Vei fi informat cu privire la încălcarea datelor tale cu caracter personal, dacă acest lucru duce la un risc ridicat pentru drepturile și libertățile tale.

Drepturile tale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Ai următoarele drepturi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal:

  1. Dreptul de a îți accesa propriile date cu caracter personal.
  2. Dreptul de a îți corectă propriile date cu caracter personal inexacte.
  3. Dreptul de a restricționa prelucrarea propriilor date cu caracter personal. Acest drept este disponibil pentru ține atunci când:
  • contești exactitatea propriilor date cu caracter personal pe care le prelucrăm;
  • prelucrarea datelor tale cu caracter personal este nelegală;
  • nu mai avem nevoie de datele tale cu caracter personal, în scopul prelucrării, însă acestea îți sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanța;
  • te-ai opus cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra drepturilor tale.

În cazul în care ai întrebări cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal sau dacă dorești să ne trimiți o cerere sau să îți exerciți oricare dintre drepturile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, te rugăm să ne contactezi la deapta.liberala@gmail.com

Vom analiză fiecare cerere și te vom informa cu privire la acțiunile întreprinse, în cel mai scurt timp posibil, în termen de maximum o luna de zile. În cazul în care vom avea nevoie de mai multe informații de la ține sau dacă întâmpinăm dificultăți în soluționarea cererii tale, te vom informa fără întârziere cu privire la faptul că avem nevoie de mai mult timp pentru a efectua o analiză corespunzătoare a cererii tale.

În cazul în care vei consideră că nu am reușit să îți soluționăm toate cererile sau dacă nu eșți mulțumit de răspunsurile noastre, poți depune  o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Preluării Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod poștal 010336, București, România.

Poți, de asemenea, să apelezi la instanțele de judecată.

Despre noi

Operatorul responsabil cu prelucrarea datelor tale cu caracter personal, conform descrierii din prezența Politica de confidențialitate, este DREAPTA LIBERALĂ SRL, partid politic, având sediul social în Strada Siriului Nr.74-76, Cod Postal: 014354, Sector 1, Bucuresti, telefon +40 372 131 843, +40 372 131 848, Mobil:+40 721 283 757,+40 730 015 855

Amendamente la Politica de protecție a datelor personale

În cazul în care hotărâm modificarea prezenței notificări, pentru a furniza o mai bună protecție a drepturilor și datelor tale cu caracter personal, vom publică nouă versiune aici, iar această va înlocui versiunea actuală.

Îți mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acorzi cu privire la datele tale cu caracter personal și pentru că ai alocat o parte din timpul tău citirii notificării noastre cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Te rugăm, nu ezită să ne contactezi dacă ai întrebări legate de datele tale cu caracter personal și prelucrarea efectuată de noi a acestor date.